Landschapsbegraafplaats

Foto

De prachtige, groene, natuurlijke landschapsbegraafplaats in Ulestraten is een sfeervolle en serene plek waar u begraven kunt worden midden in het groen. De landschapsbegraafplaats bestaat uit verschillende landschapskamers ieder met een heel eigen karakter. Elke kamer is omgeven door grondwallen, begroeid met bomen en struweel waardoor er een geborgen sfeer hangt.

Landschapskamers met een eigen karakter
Zo is de fruitboomgaard een klassieke hoogstamboomgaard, waar het seizoen zich door de verschillende fruitbomen begeeft en waar de serene, rustige sfeer wordt aangevuld met kwetteren van vogels en het zoemen van insecten. De bloemenweide is een groot veld omgeven door bomen en struiken, met een open en vrij karakter waar vogels af en aan vliegen. De kersentuin is een islamitisch begraafveld, een besloten en een verstild veld waarop allerlei verschillende kersenbomen zijn geplant.
 
Herdenkingsgebouw
Centraal op de begraafplaats is er plaats voor een nog te realiseren ecologisch herdenkingsgebouw voor een sfeervol afscheid met alles wat daarbij hoort. Bijeenkomst, dienst, koffietafel, opbaarkamers en verzorgingsruimte voor (rituele) bewassing. Midden in het groen, uitkijkend over de velden en boomgaarden.
 
Een rustplek op de landschapsbegraafplaats Walpot is voor altijd een waardevolle plek voor de overledenen, voor de nabestaanden én voor het landschap. U kunt een plek uitkiezen als er een overlijden plaatsvindt, maar dit kan ook bij leven. De graven zijn voor onbepaalde tijd, dat wil zeggen dat ze nooit geruimd worden. Het grafrecht zal nooit verlopen en er zijn geen verlengings- of onderhoudskosten gemoeid met een graf op de landschapsbegraafplaats.
 
Een graf is terug te vinden op GPS-coördinaten, maar ook is het mogelijk om een platte basaltsteen voorzien van naam en data op het graf te laten plaatsen door ons. Om het landschappelijke karakter en de serene uitstraling te behouden, zorgen wij voor grafbedekking en onderhoud van het terrein volgens het beheerplan van de landschapsarchitect.
 
Wij bieden de mogelijkheid om een graf al bij leven aan te kopen en deze eventueel over 10 jaar verspreid af te betalen. Ook is het mogelijk dat wij de hele uitvaart voor u regelen.

Op het moment werken wij hard aan het vormgeven en inrichten van het terrein en het gebouw, maar op afspraak kunnen wij u al ontvangen in ons tijdelijk onderkomen en u rondleiden over het terrein.

Aanmelden begrafenis
Wilt u een begrafenis aanmelden? Dit kan via het onderstaande aanmeldformulier. Download het formulier en vul deze in. Klopt alles? Print het formulier en onderteken het. Het ondertekende formulier kunt u opsturen naar begraafplaats@walpot.net.

Aanmeldformulier

Contact
Voor vragen, informatie of het maken van een afspraak, kunt u ons een mail sturen via het onderstaande formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Bij overlijden kunt u altijd rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen.

foto
Begeleiding
Uitvaartverzorging Walpot
Pisartlaan 8
6245 SK Eijsden
Tel.: +31 (0)43 - 409 1244
Email: info@walpot.net
Algemene voorwaarden
Uitvaartcentra Langs de Gewannen 20
6235 NV Ulestraten
Tel.: +31 (0)43 - 409 1244
Email: begraafplaats@walpot.net
Algemene voorwaarden
Uitvaartcentra Pisartlaan 8
6245 SK Eijsden
P. Debyelaan 25 (MUMC+/azM)
6229 HX Maastricht
Langs de Gewannen 20
6235 NV Ulestraten
 
Copyright 2024 Walpot • Alle rechten voorbehouden • Privacy StatementDisclaimer
Ontwerp en Realisatie www.advacom.nl
Overlijden melden?
Bel +31 (0)43 4091244