13
Sep

Kersen plukken voor ALS

Hoe een afscheidsdienst tussen de bloemen en de kersen als vanzelf uitgroeide naar een kersenplukdag waarvan de opbrengst gedoneerd werd aan de stichting ALS Nederland. 

Afscheid

De familie Bereklauw komt die middag met z'n allen naar de nieuwe landschapsbegraafplaats. Vader met zoons en dochter en hun gezinnen. Een hechte familie die zojuist hun lieve vrouw en moeder heeft moeten loslaten. Gelukkig had ze nog verteld dat ze graag hier op deze mooie plek begraven wilde worden. Ze waren er nog niet eerder geweest, maar ze zijn meteen geraakt door dit gebied dat zo bij haar past. Bomen, bloemen en zon. Een mooi plekje tussen de bloemen en naast de perenboom wordt het. Hier willen ze ook de dienst houden, al in de ochtend voordat het te warm zou worden. Midden tussen alle kleuren van de veldbloemen en de donkerpaarse rijpe kersen, onder een groot tentdoek, met moeder in hun midden in de mooie beschilderde kist. 

Zo hebben ze het in hun hoofd en zo gaat precies de dag van afscheid. Prachtig weer. Omringd door familie en vrienden, bloemen en kersen, nemen ze afscheid met woorden, beelden en muziek. En dan brengen ze haar met zijn allen naar het graf voor het allerlaatste afscheid. Een verdrietige dag. En toch ook een prachtige dag. Bijna magisch, zeggen ze zelf. Vader knikt. Zo is het goed. Hij heeft het plekje naast haar al vastgelegd, voor later.

 

Kersen

Als ze weer thuis zijn blijven al die mooie, rijpe kersen in hun hoofd spelen. Heel snel vormt er een plan, ze organiseren samen met Walpot al voor de zaterdag erop een kersenplukactie op de Landschapsbegraafplaats, waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan de Stichting ALS Nederland. Want die kersen, die zijn nú rijp, dus meer dan een week voorbereiding zit er niet in. 

Op die dag komen wandelaars en bezoekers kersen plukken - van boterhamzakjes tot boodschappentassen en emmers vol - kersen genoeg. Vooral vrienden en familie komen plukken, picknicken en herinneringen ophalen. Zo wordt de dag een plukdag en een gedenkdag tegelijk. Het is iets om jaarlijks te herhalen, zo'n kersenplukactie voor de Stichting ALS Nederland. Zodat er meer onderzoek gedaan kan worden en er hopelijk een doorbraak kan komen voor de nu nog dodelijke ziekte waar we nog geen enkel antwoord op hebben. Misschien ieder jaar rond de dag van de afscheidsdienst van Trudie Bereklauw, zodat haar ziekte ook nog iets goeds voortbrengt. En dan hebben we ook wat meer voorbereidingstijd dan slechts 1 week!

 Kersenplukactie voor ALS

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Default
foto
Begeleiding
Uitvaartverzorging Walpot
Pisartlaan 8
6245 SK Eijsden
Tel.: +31 (0)43 - 409 1244
Email: info@walpot.net
Algemene voorwaarden
Uitvaartcentra Langs de Gewannen 20
6235 NV Ulestraten
Tel.: +31 (0)43 - 409 1244
Email: begraafplaats@walpot.net
Algemene voorwaarden
Uitvaartcentra Pisartlaan 8
6245 SK Eijsden
P. Debyelaan 25 (MUMC+/azM)
6229 HX Maastricht
Langs de Gewannen 20
6235 NV Ulestraten
 
Copyright 2023 Walpot • Alle rechten voorbehouden • Privacy StatementDisclaimer
Ontwerp en Realisatie www.advacom.nl
Overlijden melden?
Bel +31 (0)43 4091244